Lezingen over ontgijzelen

Van vrijkomen van, naar vrijheid om. Groei door veerkracht en verbinding.                                                              

Iedereen krijgt te maken met keuzes en veranderingen. In een leven vol vrijheid zou het voor de hand liggen de keuzes te maken waar je achter staat. Helaas lukt dat niet altijd. Onzekerheid, angst, financiën of een context die het niet toe laat staan soms in de weg.

Wat doe jezelf om toch je call to action op te volgen. Ga je voor je zelf staan of laat je je leven bepalen door anderen.

Arjan is een duidelijk voorbeeld van iemand die met noodgedwongen veranderingen te maken kreeg en daar ook goed mee leerde omgaan.

Het verhaal van Erkel staat centraal in de lezing. Zijn manier van omgaan met het vastzitten in onzekere tijden en juist door verbinding met zijn eigen doelen en met de mannen die hem vasthielden geldt als uitgangspunt.

Erkel maakt de link met het dagelijkse leven door zijn voorbeelden tijdens zijn ontvoering te plaatsen in het leven van alle dag. Hoe gaan mensen om met vrijheid en hoeveel vrijheid geven ze anderen. Wat zet mensen in actie en wat houdt hen tegen. Waar zitten ze in vast, hoe laten ze dingen los. Wat doet stress en crisis met je en hoe zorg je voor veerkracht en lef.

Het verhaal van Erkel is een mooie metafoor van wel of niet de vrijheid en mogelijkheden opzoeken. Het motiveert en inspireert mensen om zichzelf een spiegel voor te houden en op zoek te gaan naar wat zij zelf willen verbeteren of veranderen.