Lezingen over ontgijzelen

Mijn levenservaringen en inzichten heb ik vertaald naar een inspirerende lezing. Met het ‘ontgijzelingsprincipe’ en mijn verhaal heb ik al veel mensen mogen helpen.

lezingtt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontgijzelen, haal eruit wat erin zit en laat dat groeien

Nieuwsgierigheid, flexibiliteit, zelfreflectie, vertrouwen en sociale vaardigheden hebben mij geholpen op weg naar plezier, geluk, vrijheid en gezondheid in mijn leven. Het zat mij niet altijd mee. In ben 20 maanden gegijzeld en opgesloten geweest in een hok van anderhalf bij twee meter. En vreesde meerdere malen voor mijn leven…

Geen slachtoffer
Toch kijk ik zonder rancune terug op dit stuk van mijn leven. De gijzeling vormde een keiharde, maar buitengewoon goede leerschool om zelfregie te ontdekken, voor mezelf op te komen en kansen af te dwingen. Ik moest noodgedwongen op zoek naar al mijn krachten en talenten om deze hel te overleven. Ik voelde me geen slachtoffer, maar een survivor toen ik werd bevrijd.

Belemmeringen, patronen, regie…
Iedereen komt vroeg of laat in een situatie die weerstand, angst of onverschilligheid oproept. Daarnaast zitten velen vaak ongemerkt vast in een patroon of situatie waar ze nauwelijks meer uit durven stappen. Denk aan niet gemotiveerd zijn, het vastzitten in een functie zonder zicht op groei, een uitgeblust huwelijk of een te hoge hypotheek. Onbewust worden deze belemmeringen ook meegenomen naar de werkvloer. Voorbeelden van wat ik ‘gijzeling noem. Hier kun je beslist uitkomen. Vind weer je eigen vrijheid, je mentale vrijheid.

Na mijn gevangenschap zie ik nog scherper dat het een enorme tijdverspilling is als mensen zich laten leven in plaats van verantwoordelijkheid te nemen voor hun leven.

Mensen laat ik graag groeien door te helpen om vaste patronen te doorbreken.

Interesse?
Wil je mijn persoonlijke verhaal horen wat mijn gijzeling met mij heeft gedaan? Over hoe ik hierdoor gegroeid ben, de regie over mijn leven heb genomen en mentale vrijheid ervaar? Wil je graag van mij leren hoe je patronen kunt doorbreken, hoe je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen leven en hoe mijn ervaringen tijdens mijn gijzeling vergelijkbaar zijn met andere grote veranderingen waar mensen mee te maken krijgen? Neem dan contact op.

 

Mijn gijzeling was een lange strijd tegen onzekerheid, stress, onduidelijkheid, eenzaamheid, wanhoop en een gebrek aan vertrouwen, veiligheid en comfort. Elke dag zou mijn laatste dag kunnen zijn. Redenen genoeg om weg te zakken in ellende en slachtofferschap.

Al snel heb ik alles op alles gezet om het beste uit de situatie te halen. Dit door op zoek te gaan naar verbinding met mijn ontvoerders en door constant te reflecteren op mijn eigen gedrag. Werken aan veiligheid, vertrouwen en mogelijkheden in plaats van het nog erger te maken door negativisme en vijandigheid. Ik heb me moeten invechten, zelfs letterlijk. Ik ben er achter gekomen dat ik mijn grenzen kan verleggen. Ik heb geleerd wat geduld, discipline en volhouden echt in houden. Maar ook wat het is dat je tranen op zijn van verdriet. Ik heb ervaren wat empathie kan doen aan onderlinge relaties. Het hielp me overleven.

gggst-regis_118prisonday.nl, olv arjan erkel(ex artsen zonder grenzen,ontvoerd geweest in dagestan) opgesloten worden in gevangenis,in de cel,iov panorama,frans lomans

Ik kijk zonder rancune naar mijn gijzeling terug. Het is namelijk ook een harde en goede leerschool geweest voor wat betreft het in eigen hand nemen van de regie over mijn leven en het afdwingen van mogelijkheden.

Na mijn ontvoering heb ik niet stil gezeten. Ik heb drie boeken geschreven, de stichting Free a Girl mede opgericht en geef al jaren vele workshops en lezingen over onderwerpen zoals omgaan met verandering, vergroten van vrijheid, persoonlijke groei, flexibiliteit en omgaan met stress.

Veranderingen gaan steeds sneller in de wereld. In het vrije Nederland zie ik mensen en organisaties die vastlopen of geen optimaal gebruik maken van hun mogelijkheden. Ik zie angst voor verandering en een gebrek aan flexibiliteit. Ik vind dat zonde omdat ik het als een gemis aan kansen en ontwikkeling zie.

Ik heb er mijn missie van gemaakt mensen te laten nadenken over vrijheid. Vrijheid van denken en doen als basis van creativiteit, echte samenwerking en het lef en vertrouwen om dingen los te laten, of op te pakken en te starten.

Ik noem dat: VAN VRIJKOMEN VAN NAAR VRIJHEID OM TE DENKEN EN DOEN.