Als ik terugkijk op mijn ontvoering dan ken ik geen woede. Natuurlijk had ik het liever niet willen meemaken, maar ik heb het een plek gegeven. Ik heb mezelf in deze periode overtroffen, en daar ben ik trots op. Ik wist mezelf iedere dag te motiveren om verder te leven, de situatie beter te maken, contact te maken met mijn ontvoerders zonder mezelf hierin te verloochenen. In vrijheid zouden we allemaal kunnen werken aan onze dromen en verlangens maar toch doen we dat niet altijd. Mijn boodschap is dat je zelf aan zet bent om te groeien. Ga op zoek naar de mogelijkheden en laat je niet afleiden. Ook vind ik dat je geen slachtoffer moet zijn van je eigen leven, probeer negatieve ervaringen om te zetten in positieve lessen.

Al puttend uit mijn eigen ervaringen zal ik tijdens mijn verschillende lezingen en gesprekken ingaan op wat er bij de deelnemers speelt en sta ik vanuit eigen ervaring stil bij veerkracht, weerbaarheid en diverse andere thema’s die voor iedereen kunnen bijdragen aan persoonlijke groei en ontwikkeling.

Ik moest eigenlijk vanaf de eerste seconde op zoek naar een modus om mezelf rustig te houden, mijn gedachten te buigen en het beste uit de situatie te halen waarin ik me bevond. Hoe hield ik mijn spirit hoog terwijl ik het gevoel had niet meer door te kunnen?

Ik word al 15 jaar, nationaal en internationaal, geboekt als spreker door zowel multinationals als kleine bedrijven, politie, leger en andere organisaties. Tijdens seminars, teambuilding of workshops vertel ik over het nemen van je eigen verantwoordelijkheid, maar ook hoe je die bij een ander kunt activeren zodat die volledig zijn talenten kan benutten.

Immers de vrijheid van creativiteit en het lef en vertrouwen om dingen los te laten, of op te pakken en te starten is zowel persoonlijk als zakelijk de opening tot het creëren van nieuwe mogelijkheden.

Scroll naar boven