Auteur

Kort na mijn ontvoering werd mij gevraagd om een ​​boek te schrijven over mijn ervaringen. Het voelde goed om dit boek te schrijven, niet alleen omdat ik mijn ervaringen met anderen kon delen, maar ook om op papier te zetten wat me echt is overkomen.

Het schrijven versterkte mijn gevoel dat mensen veel meer kunnen zonder dat ze het weten. Ik had nooit de behoefte gehad om een boek te schrijven en nu lag het er zo maar . Inmiddels zijn er meer dan 70.000 exemplaren van verkocht.

ONTVOERD

KOOP OP BOL.COM

‘Hij werd op brute wijze ontvoerd en zat twintig maanden in een donker hok van anderhalf bij twee meter tussen de insecten de muizen. Maandenlang zag hij geen gezichten: Hij werd bewaakt door zwaarbewapende mannen met bivakmutsen. Hij vreesde meerdere malen voor zijn leven, werd heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop en voelde zijn einde naderen tijdens nachtelijke ritten in de kofferbak van een auto, op weg naar nieuwe onzekerheid.

Arjan Erkel weet de lezen niet alleen vanaf het begin te boeien met zijn indrukwekkende verhaal over zijn ontvoering, die een groot deel van Nederland lange tijd in de ban hield, maar gijzelt als het ware de lezer, die bijna lijfelijk ervaart hoe het is om twintig maanden opgesloten te zitten en van de buitenwereld afgesloten te zijn. Dat maakt dit boek tot een meeslepend verhaald over de psychologie van de gijzeling.

GENERATIE YEP

KOOP OP BOL.COM

Generatie YEP introduceert de Young Ethnic Professionals (YEP). Een nieuwe hoogopgeleide multiculturele generatie die sociaal, economisch en psychologisch is geïntegreerd in Nederland en ons land kansen biedt. Een nog onderbelichte ontwikkeling die in dit boek de ruimte krijgt die het verdient.

In persoonlijke interviews vertellen de YEPPIES over het respect dat ze voor hun ouders hebben, hun groei, ambities, visie en het belang van eigen inzet, rolmodellen en identiteit. Interviews met topmensen uit de zakelijke wereld, het onderwijs en de overheid ondersteunen de door de YEPPIES geschetste ontwikkelingen.

YEPPIES, nu nog vaak over het hoofd gezien, vormen een doelgroep die steeds groter en welvarender wordt. Dat maakt dat zij commercieel en maatschappelijk zijn uitgegroeid tot een doelgroep om serieus rekening mee te houden en op in te spelen.

Generatie YEP geeft een frisse kijk op de kansen die de multiculturele samenleving kan bieden voor de toekomst voor Nederland. Het boek is een must voor beleidsbepalers, marketeers, recruiters, journalisten en politici, die de kansen willen benutten die deze nieuwe generatie de samenleving biedt. Met een voorwoord van oud-minister president Ruud Lubbers.

SAMIR

KOOP OP BOL.COM

De meeste jonge mannen die worden verdacht van terroristische activiteiten zitten voor jaren opgesloten in de zwaarbeveiligde gevangenissen van ons land. Nederland ademt weer enigszins vrij. Maar is het gevaar door de nieuwe wet terrorismebestrijding werkelijk geweken? Of gaat het radicaliseringsproces onder jonge moslims gewoon door?

Wat zijn de idealen van jonge moslims die de koran en het leven van de profeet Mohammed als pure leidraad van hun leven zien? Wat brengt hen samen – en hoe probeert de AIVD hen uit elkaar te drijven? Hoe ziet de gewapende jihad eruit? En wat is de invloed van media en politici?

 

Wat geen journalist voor elkaar kreeg, lukte Arjan Erkel wel. Hij sprak Samir A. in de gevangenis en voerde ook gesprekken met mensen uit zijn omgeving. Voor dit boek mocht hij bovendien gebruikmaken van de dagboekaantekeningen van Samir.

Terugvallend op zijn ervaringen met de Dagestaanse en Tsjetsjeense jihadstrijders die hem ontvoerden, is Erkel erin geslaagd een verhelderend en meeslepend boek te schrijven, waarin hij aan de hand van het leven van Samir A. licht werpt op de levens van door het geloof gegrepen jongeren – iets wat tot nu toe voor het grote publiek onzichtbaar bleef.

REVIEWS

“Het is een fenomenale prestatie om dit te overleven, en het is bijna net zo’n grote verdienste om er zo’n mooi, meeslepen en ontroerend boek over te schrijven.”

NRC Handelsblad

‘Een intelligent geschreven, fascinerende rapportage over een verblijf in de hel.’

Volkskrant

‘Openhartig, meeslepend en spannend’

Algemeen Dagblad

“Boek Arjan Erkel kopen.”

Ruud de Wild, Radio 538

“leest als een ware psychologische thriller.’

Planet Internet

Over  Samir Voor liefhebbers van actualiteiten een absolute aanrader. En eigenlijk ook voor alle romanliefhebbers. Het boek is prima geschreven en leest als een wild gevaarte weg.

Over generatie yep: Generatie YEP geeft een nieuwe kijk op de kansen die de multiculturele samenleving biedt voor de toekomst van Nederland. …

Paul Witteman

©2023 Arjan Erkel all rights reserved | Design by Plush Global Media

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?