INSPIRATIE

Vrijheid kreeg een nieuwe dimensie voor Arjan Erkel, nadat hij ontvoerd werd door gewapende en gemaskerde moslimrebellen en 607 dagen onder erbarmelijke omstandigheden gevangen werd gehouden in Dagestan. Zijn gijzeling was een lange strijd tegen onzekerheid, eenzaamheid en een gebrek aan vertrouwen, veiligheid en comfort.

Motivatie Arjan

“Als ik terugkijk op mijn ontvoering dan ken ik geen woede. Natuurlijk had ik het liever niet willen meemaken. Maar ik heb het een plek gegeven. En ik heb mezelf in deze periode overtroffen. En daar ben ik trots op. Ik wist mezelf iedere dag te motiveren om verder te leven, de situatie beter te maken, contact te maken met mijn ontvoerder zonder mezelf hierin te verloochenen. In vrijheid zouden we allemaal kunnen werken aan onze dromen en verlangens maar toch doen we dat niet altijd. Mijn boodschap is dat jezelf aan zet bent om te groeien. Ga opzoek naar de mogelijkheden en laat je niet afleiden. Ook dat je geen slachtoffer moet zijn van je eigen leven. Probeer negatieve ervaringen om te zetten in positieve lessen. Dan groei je als mens.

Lezing met muziek

Muziek helpt emoties te versterken. Arjan beschikte niet over muziek, maar liet in zijn hoofd veel liedjes voorbij gaan en zong ook hard op. De muziek die onder andere belangrijk was, was muziek van de popgroep Normaal. Hij wilde zoals zij zingen Oerendhard door met zijn leven. De laatste gitarist van Normaal, Jan Wilm Tolkamp kan samen optreden met Arjan. Hierdoor wordt het indrukwekkende verhaal nog intenser, maar het geeft het publiek ook even de tijd om het verhaal tot zich te nemen.

Daadkracht voor de ander

De mindset dat ik alles kan bereiken en veranderen in mijn leven, heb ik weten vast te houden. Ik wil hiermee andere mensen  inspireren. Je hoeft  niet mee te maken wat ik heb meegemaakt. Je hoeft niet 607 dagen in een ondergrondse kelder vast te zitten om je te realiseren wat vrijheid van denken en doen betekent. Om te veranderen hoef je niet allerlei cursussen te volgen. Het is gewoon een kwestie van doen. Laat mij jou eerste stap zijn in een verandering. Bevrijd jezelf van wat je tegenhoudt in het leven!  Laat mijn verhaal jou inspireren tot daadkracht, jouw nieuwe werkelijkheid en vrijheid.

Arjan wordt al 15 jaar in nationaal en internationaal geboekt als spreker door zowel multinationals als kleine bedrijven, politie, leger en andere organisaties. Tijdens seminars, teambuilding of workshops vertelt hij over het nemen van je eigen verantwoordelijkheid, maar ook hoe je die bij een ander kunt activeren zodat die volledige zijn talenten kan benutten. Immers de vrijheid van creativiteit en het lef en vertrouwen om dingen los te laten, of op te pakken en te starten is zowel persoonlijk als zakelijk de opening tot het creëren van nieuwe mogelijkheden.

“Beste Arjan, Je sessie ging goed. Deelnemers kregen genoeg reflecterende momenten.”

Peter Versluijs ABN AMRO Bank N.V.

“Hallo Arjan, bedankt voor de zeer inspirerende workshop op de Professional Development dag te Rotterdam! Leuke tweet hierover!

René Notten Van Lanschot Bank

Beste Arjan, dank voor je inzet tijdens onze workshop. Je wist jou gijzelings-ervaringen op een indringende wijze om te zetten in lessen voor ons als individu en als teamlid. Dit heeft zeker bijgedragen tot een groei in onze groepscohesie en persoonlijk leiderschap

Boudewijn Siemons, Managing Director, Vopak Oil  B.V.

Bizar goede feedback, zowel het plezier als de leermomenten. Ook de koppeling van het verhaal naar de actie was top. Learnings vandaag al in diverse teammeetings gebruikt: ‘Wat zou Arjan gedaan hebben?” Erg bedankt.

Rudi Houthuijs, Contracting and procurement manager, Shell.

BOEK ARJAN

Om Arjan te boeken of om meer informatie over zijn coachingsessies aan te vragen, vult u het onderstaande formulier in.

    ©2023 Arjan Erkel all rights reserved | Design by Plush Global Media

    Login met je gegevens

    Je gegevens vergeten?