In 2008 heb ik samen met Yolanthe Sneijder Cabau, Roelof van Laar en Evelien Hölsken de stichting Free a Girl opgericht. Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen.

Bekijk hier de volledige versie van Missing Daughters.

Eigen ontvoering aanleiding
Ik wilde graag deze stichting oprichten, omdat ik weet wat het is om opgesloten te zitten. Het heeft mij goed gedaan te weten dat andere mensen zich hebben ingezet om me te bevrijden. Kinderen die in de prostitutie terecht zijn gekomen, zijn vaak ook ontvoerd. Zij kunnen zichzelf ook niet uit die ellende bevrijden. Free a Girl helpt deze meisjes te bevrijden.

Niet alleen
Om dit te bereiken steunt Free a Girl lokale partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Brazilië en Nederland. Deze organisaties bevrijden samen met de politie, meisjes uit bordelen en/of vangen meisjes op die in de prostitutie gezeten hebben. Ook investeren deze partners in preventie-projecten en rehabilitatietrajecten. Zo kunnen deze meisjes werken aan een nieuwe toekomst.

www.freeagirl.nl

©2023 Arjan Erkel all rights reserved | Design by Plush Global Media

Log in with your credentials

Forgot your details?