Ik creeër de natuurlijke omgeving en condities om mensen en organisaties hun groeimogelijkheden te laten inzien. En begeleid ik kort en krachtig dit nieuwe, natuurlijke groeiproces.

Beweging krijgen
Ik ben ervan overtuigd dat confrontatie of onconventionele manieren noodzakelijk zijn om mensen in beweging te krijgen. Je moet dan bij jezelf te rade gaan welke krachten en talenten je onbenut laat en dus nodig hebt. Daardoor raak je weer gemotiveerd om je ambities en creativiteit veel beter in te zetten. Mijn programma’s zijn altijd op maat en flexibel. Zo halen we er samen uit wat er in zit!

Gedwongen verandering
Ik heb zelf noodgedwongen met veranderingen moeten omgaan. De manier van omgaan met het vastzitten in onzekere tijden en verbinding zoeken met zijn eigen doelen en met de mannen die hem vasthielden, geldt als uitgangspunt. Er zijn heel veel overeenkomsten met mijn situatie toen en dat van vele organisaties en mensen die nu noodgedwongen moeten veranderen om te overleven.

Daarnaast staan we stil bij het hebben van aandacht voor elkaar,  elkaar leren kennen en de doelen van de organisatie. Ook onderzoeken we in hoeverre de huidige en toekomstige teams functioneren.

De teambuilding sessies zijn een mooi en inspirerend begin van het veranderingsproces waarin veel bedrijven zich nu bevinden

Wanneer werkt het?

Vooral in ontwikkelingsprogramma’s met betrekking tot persoonlijk leiderschap, eigen verantwoordelijkheid nemen en verbinding tussen jezelf en je omgeving verbeteren. Dan blijkt dat mijn aanpak tot goede resultaten leidt. Ook in situaties waarin teams moeite hebben met diverse interne en externe belemmeringen, werkt het ‘ontgijzelen’ uitstekend.

Vast wordt flexibel
De maatschappij verandert sneller dan ooit. Mensen hebben geen vaste zekerheden meer. Werkgevers en werknemers moeten hun aantrekkingskracht opnieuw definiëren. Medewerkers zoeken vaker organisaties waarin zij hun talenten en loopbaan kunnen ontwikkelen. Werkgevers zoeken medewerkers die veerkrachtig zijn, karakter tonen en zich aanpassen om het verschil te kunnen maken. Kiezen mensen zelf voor verandering, dan houden ze regie en gaan vol goede moed deze veranderingen tegemoet. Zijn ze gedwongen te veranderen, dan verlopen zaken vaak veel stroever, ook al zien ze de veranderingen al van mijlenver aankomen.

Aanpak
Mijn aanpak is herkenbaar en praktisch. Deelnemers staan uitgebreid stil bij de thema’s uit het ontgijzelingsmodel. Hoe intenser een ontwikkeltraject, hoe groter de effecten op samenwerking, communicatie, ambities, motivatie, creativiteit en openheid.

Voor wie?
Voor medewerkers en leidinggevenden. Deelnemers zijn bereid om open naar zichzelf en naar anderen te kijken.

©2023 Arjan Erkel all rights reserved | Design by Plush Global Media

Log in with your credentials

Forgot your details?